Slatki posjet slastičarnici Orijent u Zagrebu / Visiting cake shop Orijent in Zagreb

Please scroll down for English

                              čokoladni raj za nepce nazvan "Šesto čulo" / chocolate cake called "Sixth sense"

U jednom od prijašnjih postova spomenula sam kako sam se dan poslije svog rođendana našla sa Pamelom (CharmPam) i Tihanom (Just cake the cupcake) na ručku u restoranu Agava te smo posjetile slastičarnicu Orijent, gdje sam imala dogovoren sastanak sa vlasnicama. Željela bih s vama podijeliti ovo prekrasno iskustvo i slastičarska remek-djela koja se tamo nude. Za vas sam poslikala brojne slatke divote koje su tog dana bile na raspolaganju i nadam se da nakon ovog teksta nećete dvaput promišljati gdje ćete se idući put u Zagrebu zaputiti po kolače :)
Ako želite zaista posebno slatko iskustvo i maštovite kolače u koje je utkano mnogo truda i ljubavi, Orijent je prava adresa. Prije nego vam opišem i priložim foto dokaze o divotama koje smo tamo isprobali i doživjeli, željela bih se zahvaliti nekim ljudima.  
Hvala gospođama Ildezi i Šeherezadi na povjerenju koje su nam iskazale, na gostoprimstvu, na otvorenosti i nadasve ugodnom vremenu koje smo proveli u razgovoru, isprobavajući kolače. Hvala na svim lijepim i ohrabrujućim riječima koje su nam uputile i što im je bilo toliko drago upoznati mlade ljude pune entuzijazma prema izradi slastica. Od samog početka našeg dolaska kada su nas srdačno dočekale u zakazano vrijeme pa sve do kraja ovog slatkog druženja bilo je jasno kako su gospođa Ildeza Tahiri Martelanc i Šeherezada Sučević dvije slastičarske genijalke, s iznimnim žarom i kreativnošću. U razgovoru s njima, gledajući i degustirajući njihove kreacije zaboravit ćete na sve šećerne nemaštovite polu-umjetne kreature zvane "kolač" koje ste do sada isprobali, ispunit će vas elanom i dodatnom ljubavlju prema slatkom, dokazat će vam kako jedan kolač može biti umjetnost i potvrditi da i na našoj gastrosceni postoje kolači u rangu (ako ne i bolji) sa onima svjetski poznatih i cijenjenih slastičara.
Nadalje, hvala curama i cijeloj ekipi iz 24 sata (konkretnije priloga Skuhat ću te) što su me primili i dali mi dio svog prostora te podržali moje ideje. Osjećam se, zapravo, jako skromno zbog svega, i zahvalno toliko da mi uopće nije neugodno iznova pisati i govoriti "hvala". Dakle, hvala vam! :) Neopisivo me raduje sve što se otvorilo predamnom. Još bih htjela podijeliti s vama da nam je u planu još nekoliko slatkih posjeta meni posebno dragih mjesta za koje sam sigurna da ćete s nestrpljenjem dočekati i rado pročitati ;)
Evo kako nam je bilo u Orijentu:

                                                                 na ulazu u slastičarnicu


Nakon jednodnevnog gastrolutanja Zagrebom, šećer je itekako došao na kraju. Zajedno s Tihanom i Pamelom posjetila sam Orijent, saznala tajne dobrih macaronsa, pokupila tonu inspiracije i ideja.
Slastičarnica je to s dugom tradicijom, u Maksimirskoj ulici još od 1936., kada ju je utemeljio Zulfi Tahiri. Danas je vode njegove kćeri, sestre Ildeza Tahiri Martelanc i Šeherezada Sučević. Po struci diplomirana pravnica i ekonomistica, nakon očeve smrti preuzele su njegov obrt, iako otac nije očekivao da se bave slastičarstvom, koje je u njegovo vrijeme bilo itekako naporan posao. Ove dvije kreativke bile su nezadovoljne svojim poslovima koje su napustile i pronašle se u slastičarstvu.


 gospodin Zulfi Tahiri ispred svoje slastičarnice, koja je i danas na istoj adresi / Mr. Zulfi Tahiri in front of his cake shop

Njihove ideje koje kombiniraju genijalne okuse na fantastičan način kao da su teško ponovljive. Ne dajte se obeshrabriti pomalo sterilnim (neki ga zovu bezvremenskim) unutarnjim dizajnom, za kojeg vlasnice s vremena na vrijeme prime prigovore i apele da ga promijene, jer ovdje se skrivaju izvanredne delicije.
Što nude? Sezonsko, domaće, potpuno prirodno. Kombiniraju staru izvornu recpeturu s novim idejama, tradicionalne kolače "oblače" u novo ruho, prate svjetske slastičarske trendove, a kolači vas gledaju i, osim okusom, šarmiraju simpatičnim nazivima. "La vie en rose", "Pozdrav s juga", "Paklena naranča", "Nostalgična", "Choc-shock" i "Grlom u jagode" samo su neki od popularnih naslova.

                                                              "Šesto čulo" / "Sixth sense"


                                                              "Nostalgična" / "Nostalgic"

Pronaći ćete ovdje fantastične torte genijalno spojenih okusa, a pravi će nostalgičari utjehu potražiti u kremšnitama, punč torti, išlerima, doboš torti i zimskom sladoledu.


                                                        zimski sladoled / winter ice cream


U kolačima se ne koristi smjesa za puding niti margarin, sladoled je pravi, bez aditiva i umjetnih bojila. Ovdje se inzistira na kvalitetnim i svježim namirnicama. Vlasnica mi spominje kako nisu baš pristaše ni odveć "puterastih" krema, nego se nastoje orijentirati na laganije, kuhane kreme koje se ne baziraju isključivo na maslacu. Već sam nakon ove rečenice, negdje na početku razgovora, znala da su me kupili.
Izlog slastičarnice je tematski, rađen po godišnjim dobima, kojeg je pri našem dolasku krasio vlak u snijegu napravljen od biskvita i prekriven fondan smjesom. Pri ulasku mi se pogled odmah zalijepio na vitrinu s kolačima i u jednoj milisekundi vidjela sam otprilike desetak različitih torti u koje sam se zaljubila.


                                             izlog slastičarnice prilagođen je godišnjim dobima
Sladoled je, kako tvrde mnogi, jedan od najboljih u gradu. Slušala sam o sladolednim kombinacijama poput prošeka i smokava, bundeve i bučina ulja, a takvo što se, ako se mene pita, ne propušta. Usprkos tradiciji dugoj 75 godina ovdje se ne libe eksperimentirati s okusima i pratiti trendove.
Kako smo moje kolegice i ja u posljednje vrijeme totalno u "macarons shemi", a meni se dogodilo da zbog macaronsa jednu noć nisam spavala, da... razgovor nas je odveo i najviše zadržao na ovoj temi.


Ovi popularni francuski kolačići odnedavno su preplavili naše tržište i blogerske vode. Svaki se sastoji od dva dijela sušenih/pečenih bjelanjaka s dodatkom bademova brašna i aroma (često su obojani), a spojeni su kremom. I sama sam ih radila nekoliko puta pa sam svjesna da postoji ključni trenutak koji, ako ga odradite kako valja, jamči uspješne macaronse. Kad miješate snijeg od bjelanjaka s bademovim brašnom i šećerom u prahu, pripazite da ih ne izmješate previše jer će smjesa biti pretekuća, macaronsi će se prelijevati i biti nepravilnog oblika, pri pečenju pucati. Ako ih, pak, izmješate nedovoljno, bit će grube teksture, odnosno dobit ćete klasične puslice. Trebaju imati karakterističan pjenasti rub, tzv. stopalo, koji je glavni pokazatelj uspješnog macaronsa. Orijent u ponudi ima 6 vrsta macaronsa, koje mijenjaju ovisno o sezoni. Vlasnica mi spominje kako je teško doći do bademova i pistacijeva brašna te kako su tehniku izrade preuzeli od svog uzora, poznatog francuskog genijalna Pierrea Herméa. Kaže kako je u njihovoj radionici izrada macaronsa u najmanju ruku komična, lupa se tacnom o stol, otvaraju se pa zatvaraju vrata pećnice...Odaju nam male trikove majstora - lupanjem pleha o stol uklonit ćete nastale vrhove na smjesi koji su ovdje nepoželjni, a povremenim otvaranjem pećnice pustit ćete vlagu van i macaronsi će se bolje posušiti.


                                                                    macarons u Orijentu

Bademovo brašno ključni je sastojak macaronsa. Ako ga ne možete kupiti, napravite ga sami - fino sameljite bademe sa šećerom u prahu u dobrom multipraktiku i dvaput prosijte kako biste se riješili grudica. Posao ćete si znatno olakšati koristeći blanširane listiće badema. Kažu nam u Orijentu kako su najbolji kad odstoje jedan dan, za razliku od, primjerice, torte s beze-korama i kremom koje su najbolje isti dan.
"Pozdrav s juga" macaronsi su od limuna, badema i lavande te su bili moj apsolutni favorit. "La vie en rose" je iznenađujuće genijalna kombinacija pistacija, maline, ružine vodice i bijele čokolade koja bi oduševila i najveće skeptike okusnih eksperimentiranja. "Mozart" macaronsi potpuna su raskoš u jednom zalogaju koju čine badem, marcipan i čokolada. Našli su se na tanjuru i zavodljivi čokoladno-višnjasti "Mon Cherry", razigrani "Peanuts" s kikirikijem i čokoladom, profinjena "Bečka kava" od lješnjaka, kave i čokolade.


         u prvom planu: macarons "Pozdrav s juga" / macarons "Greetings from the South"

                                                                  "Peanuts" macarons


                                                        grrriiic u "La vie en rose" macarons


U Orijentu u macaronse ne stavljaju boje za kolače, boja dolazi isključivo od prirodnih sastojaka: kakao, malina, ružina vodica, pistacije, šafran, lavanda...Lavandu uzimaju iz vlastitog vrta i zamrzavaju cvjetiće. Slastice s lavandom poseban su doživljaj, samo pazite da ne pretjerate kako ne biste dobili efekt parfema.

                                                                u fokusu: "Mozart" macarons


Presjekli smo čašom vode pa nastavili s degustacijom.
Probali smo cheesecake, i on je sezonski pa se na našem tanjuru našala jedna prava vitaminska bomba: dobili smo kolač od sira u dva sloja (pečena i nepečena krema) s klementinama, limunom i kandiranim đumbirom. Naranča je apsolutna kraljica kolača, a klementina njezina zaboravljena sestra ništa manje raskošne arome. Savjetuju nam da uvijek rabimo limune svijetle i lijepe žute boje, obavezno debele, pomalo kvrgave korice. Oni su aromatični i izvrsni za kandiranje, a limune s tankom i glatkom koricom valja izbjegavati. U Orijentu svo voće koje koriste u slasticama kandiraju sami!

                                     cheesecake s klementinama / clementine cheesecake

Na kraju smo se zasladili "Šestim čulom" koje je razbudilo naša čula i probudilo u meni zaboravljenog obožavatelja čokolade: beze-kore s lješnjacima, krema od tamne i mliječne čokolade, bez maslaca, lagana, nešto između moussea i ganachea. Točan recept zasad ostaje tajna, a nama preostaje osigurati si bjelanjke i bademe te se  baciti na izradu macaronsa. I svakako se vratiti u Orijent po novu dozu ovakvih divota!


                                                              "Šesto čulo" / "Sixth sense"

Za kraj jedna zajednička sličica sa majstoricama iz Orijenta i Tihanom i Pamelom, kojima ovim putem zahvajujem što su bile prekrasno društvo i podijelile samnom ovu slatku avanturu te se nadam našem skorašnjem slatkom izletu! Slika je mutnjikava, ali nam je jako draga; ovim putem pozdravljam simpatičnog dečeca koji nas je uslikao (možda čita) :)


                                  from left to right: me, Mrs. Ildeza, Tihana, Mrs. Seherezada, Pamela

Slastičarnica Orijent
Maksimirska 34, 10 000 Zagreb
Tel: 12315323
facebook
                                                         Visiting cake shop Orijent, Zagreb

In a recent post I mentioned I had spent a beautiful birthday day with Tihana and Pamela in Zagreb. We had lunch at Agava restaurant and then went to visit cake shop Orijent, where I had a meeting scheduled with owners.
First and foremost, I would like to thank Orijent owners and pastry chefs Seherezada Sucevic and Ildeza Tahiri Martelanc for giving me this opportunity, for being open, kind and hospitable, for making me and my friends feel more than welcome, for their kind words and all the cakes we tasted there...My words are simply falling short and I cannot express how thankful I am.
I would also like to thank the people from 24 sata (Croatian newspapers) and their culinary magazine called "Skuhat cu te" (in translation "I will cook you") for giving me precious space in their printed issues and for being so open to my ideas. I remain humble and will probably say "thank you" numerous times in future posts :) The story I am giving you today was issued in Saturday's Skuhat cu te, together with my recipe (which will follow in one of my future posts). We are planning a few more visits to some places I chose, that are very dear to me. 
If you are coming to Zagreb and want to eat a cake or ice cream, Orijent is definitely the right address. 
You can see all photos from our visit above.
Orijent is one of the oldest and most renowned Zagreb's cake shops, founded in 1936 by Mr. Zulfi Tahiri. It was later taken over by its two daughters, Mrs. Ildeza Tahiri Martelanc and Seherezada Sucevic. Although their father didn't expect them to do the same job he did (it was hard labor during his time), they gladly switched careers. They had a law and economics degree, but didn't find any satisfaction in their jobs, so they switched to being pastry chefs. It is indisputable that their career backgrounds only help their geniosity when it comes to sweet creations and customers relations. The way they combine flavors is simply genius. When you first enter the shop, don't let the"sterile" interior design (some call it timeless) fool you, this place is packed with rarely great cakes. They offer seasonal, completely home made and natural products. They combine original recipes with innovative and brilliant ideas, they give traditional cakes new twists and follow world trends. They have a long tradition of 75 years, but aren't afraid to experiment. Their cakes are charming in every way: they have the looks, the taste and cute names. "La vie en rose", "Greetings from the South", "Nostalgic", "Choc-shock" and "Mozart" are only some of the popular titles. Besides creative seasonal cakes, true vintage cake lovers can find the so called winter ice cream, Dobos torte, Isleri etc.
They don't use cake powders nor margarine. They make real ice cream, without additives and artificial coloring. Their ice cream is considered the best in Zagreb. There are combinations like pumpkin and pumpkin oil and figs and Prosecco, so ice cream is something you shouldn't miss (when in season). They also tend to make lighter creams and cooked fillings that aren't based primarily on butter. 
Upon entering the cake shop, in split second I saw about 10 different cakes I instantly fell in love with. Shop owners greeted us and immediately made us feel at home. We engaged into the most exciting and pleasant conversation, which soon drifted towards the theme of making macarons. My food blogger friend and I have been obsessed with macarons lately. I spent some sleepless night working on recipes and making them right, so of course we asked Mrs. Seherezada and Ildeza for advice. I feel like macarons are a hit currently on our market and Orijent offers 6 different types (which change through seasons) of these cute French sweets. Their macarons are nothing like I've seen in our pastry shops and I think Pierre Herme himself would be proud of them. We tasted all of them and I was literally in heaven. "La vie en rose" were a genious combination of rose water, raspberries, white chocolate and pistachios that would charm ever the biggest skeptics. "Greetings from the South" are made of lemon, almonds and lavender and were my favorite. "Mozart" macarons are a complete splendour - marzipan, almonds, chocolate. We also tasted seductive "Mon Cherry" (chocolate and sour cherries), playful "Peanuts" (peanuts and chocolate) and elegant "Viennese coffee" (hazelnuts, coffee and chocolate).
If you've ever made macarons at home, you are aware that there's a key moment that can make everything fall apart or make successful macarons. Mrs. Seherezada and Ildeza shared some of their secrets. Macarons must have a characteristic "foot" (foamy edge). The key is not to over mix or under mix the batter. Over mixed batter will result in puffy and harsh macarons, and undermixed will make them runny, they will loose their shape and crack while baking. In order to get rid of the peaks that form when you pipe macarons onto baking sheets, they tap them slightly onto the table. Also, they sometimes open oven doors for a short period of time, to let the moisture out and enable macarons to dry thoroughly. 
They told us how difficult it is to get almond or pistachio flour here. If you are making macarons at home, it's best to buy blanched almond leaves and process them together with powdered sugar. You should also sift the mixture twice.
In Orijent, they don't dye their macarons with food colors, they use natural ingredients to get the specific color: raspberries, pistachios, cocoa, lavender, saffron etc. They even grow their own lavender, which they freeze and later use in cakes. 
A glass of water and we were onto the next cake. We tasted cheesecake. Of course we tasted cheesecake. We all love cheesecake. Like other cakes, this one is also seasonal. We tried the one with clementines, lemon and candied ginger. I like how they are thinking outside the box: the common version of any cake would probably include orange, but why not clementines? They believe clementines are completely forgotten in cakes and they have such a beautiful flavor. They say they always use light yellow lemons with thick peel, which makes them perfect for candying. In Orijent they make their own candied fruit!
In the end, we additionally satisfied our taste buds with chocolate cake called "Sixth sense". It evoked long forgotten chocolate lover in me: hazelnut dacquoise, dark and milk chocolate filling without butter, something like mousse and ganache all in one...The recipe is, of course, their secret. We will definitely return for more of these heavenly cakes and I hope you do too if you ever come to Zagreb.

Orijent cake shop
Maksimirska 34, 10000 Zagreb 
Tel: 385 12315323
facebook

39 komentari:

 1. slinim. eto toliko :)))
  pročitala sam jučer i prilog u 24 sata, sve si odlično opisala. čovjek se poželi utopiti u svim tim slatkim divotama :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. E baš mi je drago što si kupila i pročitala :) Hvala ti!

   Izbriši
 2. Iskreno - ne volim slastičarne, upravo zbog svih tih umjetnih okusa i prašak krema. Međutim, čitajući tvoj post ispada da je ovo slastičarna po mom guštu.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vjeruj mi, ako je tako onda sam sigurna da je ovo slastičarnica za tebe :) Ovdje je sve domaće, uključujući i kandirano voće pa čak i lavandu koja se koristi u desertima, koju gospođe uzgajaju na svojoj vikendici na Murteru. Ima po meni nekoliko zaista dobrih slastičarnica u Zg (mogu ih nabrojati na prste jedne ruke) koje inzistiraju na potpuno prirodnom i kao takve imaju zaista dobru reputaciju. O nekima ćete još čitati ;)

   Izbriši
 3. Divne slike...Odmah sam poželela da se malo zasladim..Ovaj zimski sladoled jako dugo nisam nigde videla a u detinjstvu sam ga često jela..U našem gradu su poslastičarnicu držali supružnici Bečlije i još uvek osećam taj ukus kremastog, laganog i nimalo otužnog sladoleda :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jafi, i mene taj zimski sladoled podsjeća na djetinjstvo, kao mala sam ga obožavala :)

   Izbriši
 4. Lepe slike, a torte izgledaju prelepo.
  Dobro je da postoje poslastičarnice koje drže do visokog kvaliteta, u njima se većina stvari radi ručno, jer sve što se proizvodi mašinski sa koje kakvim praškovima mnogo gubi na kvalitetu.

  OdgovoriIzbriši
 5. Uzivala sam u slatkom izvestaju i slikama, uvek mi je bilo zanimljivo zaviriti u neku lepu poslasticarnicu i diviti se slatkisima u vitrini, sanjam o jednoj takvoj maloj poslasticarnici (jednog dana;)... uh, koliko finih kolaca i tortica, divna je gesta vlasnica da vas pozovu i podele neke male tajne, vidim da ste se super provele, saljem vam svima veliki pozdrav!:))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti Lana, drago mi je što ti se ovo sviđa! I ja imam slične snove, jednog dana možda :)

   Izbriši
 6. mmmmm zimski sladoled
  http://urbanprettygirl.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. to mi je bio omiljen kolač kao klinki, ali isprobavajući i gledajući u sve ostale divote u Orijentu, totalno je pao u drugi plan :)

   Izbriši
 7. Ovo je za mene dan iz snova,proveden u slastičarni..ma nema ljepšeg,sve izgleda zaista savršeno,vjerujem da ste uživale:)

  OdgovoriIzbriši
 8. Tamara, predivno! Već prvi put kad si spomenila, željno očekujem post :)
  ja sam svega par puta bila u Zagrebu, nekako mi nije na ruku, a uvijek je to zbog šetnji gradom (ponajviše Ilicom), pokojeg shopinga i tako... Idući puta sam si već zacrtala Cooky factory ali sada i Orijent - sve šta si napisala jako me se dojmilo, od simpatičnih vlasnica (priznajmo da ih je malo takvih), do predivnih kolača u kojima sami miksaju, mijašaju, koriste domaće sastojke. Jako pohvalno!
  Macaronsi su me odmah privukli, gledam ih misecima na vašim blogovima pa sam si zadala zadatak da ih ove godine napravim i sama po prvi puta pa kako ispali da ispali - ponavljanje je majka znanja pa ću se valjda usavršiti :)
  Željno iščekujem neke nove susrete i čestitam ti na uspjehu :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Majo, nema straha, oboružaj se savjetima s interneta i pravi, ja sam ih pravila po 5-6 puta do sad, tražim savršenu kombinaciju. Svakako ću još pisati o njima :)
   Nadalje, kad dođeš ovdje toplo preporučam Orijent...Da znaš kako su im fini kolači s citrusnim notama, lemon curd je fenomenalan (znam da si ti njegov veliki ljubitelj!) :)
   Imam ja još nekoliko preporuka i ako bude po planu, o njima ćete čitati uskoro ;)

   Izbriši
  2. E da, i kad dođeš ovdje, nema da se ne javiš, da se napokon i upoznamo ;)))

   Izbriši
  3. Draga, hvala ti na svemu :) Obavezno ću ti se javiti čim budemo išli prema gore :) kiss

   Izbriši
 9. Predivno. Čula sam za Orijent ali nisam nikada bila. Sada znam gdje ću otići po macaronse...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. svakako, moja najtoplija preporuka! SVatko tko se imalo kuži u kolače shvatit će da je ono što se tamo nudi vrhunsko. Onaj tko se nimalo ne kuži a voli ih jesti također će sve shvatiti kad proba :)

   Izbriši
 10. kad budem bila u Zagrebu , sigurno ću obići ovu poslastičarnicu :D posle ovakvih slika , osećam glad ...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Definitivno, znam da čete vi koji se razumijete u slastice itekako cijeniti ove kolače!

   Izbriši
 11. Predivno a inače slastičarne zaobilazim u velikom luku. Ako se ikada nađem u prilici ovu neću zaobići.
  Predivno si ovo obradila. Alal vjera!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Snježo, svakako preporučam, sigurna sam da će ti se svidjeti. Ovo je nešto zaista posebno.

   Izbriši
 12. Predivno opisana poslasticarna! Ako je sve tako kao sto kazes (a verujem ti da jeste) - onda je ovo zaista retko kvalitetna poslasticarnica! Zaista svaka cast gazdaricama... Sve torte izgledaju vise nego savrseno!

  OdgovoriIzbriši
 13. Kakva poslastičarnica, kao nekada! Jedva čekam da ponovo idem u Zagreb i sigurna sam da Bajadere neće biti jedini slatkiš koji ću nositi kući. Naročito su inspirativni nazivi torti (moj favorit je sir-torta :-)

  OdgovoriIzbriši
 14. Vau, divna poslastičarnica i prelepi kolači. Oduševilo me je što obraćaju pažnju na detalje od kandiranog voća do domaće lavande. Hvala im na tip-ovima za macarons , sada moram probati. :)
  Divan post i prelepe slike kao i uvek. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti Zoka! Zaista je u današnje vrijeme posebno na cijeni kad si netko da toliko truda pa u slastičarnici u kojoj ima mnogo posla izrađuje domaće stvarčice za kolače, slažem se :)

   Izbriši
 15. Obožavam slastice iz Orijenta a posebno sladoled. To je jedno od rijetkih slastičarnica u Zagrebu u kojima kupujem kolače ako ih sama ne radim. Krasan post.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je što si upoznata s njihovim kolačima :) Hvala ti

   Izbriši
 16. Predivan post! Kad budem išla u Zagreb, ovo će biti obavezna adresa za posjetiti! Jako me je zaintrigalo "Šesto čulo"... :)

  OdgovoriIzbriši
 17. Razveselila si me pričom o Orjentu već u prvom postu, a ovo sada je divno ! Jako mi je drago da ste imale priliku za ovaj lijepi posjet, da ste upoznale vlasnice i isprobale divne slastice. Orjent je definitivno moja najdraža slastičarnica sa uvijek jednako kvalitetnim kolačima i sladoledom. Pamtim i njihove odlične orehnjače i makovnjače koje sam nekada tamo kupovala za blagdane.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je što si i ti upoznata s njihovim kolačima :)
   Hvala ti, draga Branka

   Izbriši