Slatko s Dolcelom: Nougat mousse


Ovih dana sam u žurbi, ali mi se svaki dan zaželimo nečeg slatkog. Nisam imala vremena za pripremu kolača i izbor je pao na desert u čaši. Deserti u čašama uvijek su opcija na koju se odlučujem kad je vremena malo.

Radi se o mousseu s prekrasnom aromom lješnjaka, koji se priprema jako brzo i još brže pojede.
Jedan od najdražih Dolcela pudinga definitivno mi je Dolcela nougat premium puding. Ako ga još niste probali, toplo preporučam. Meni je ta nougat aroma u kolačima gotovo nezamjenjiva. Ovaj mousse to nije u klasičnom smislu riječi. Sama izrada zapravo podsjeća na kremu za kremšnite, koja se kuha dok ne zgusne, a u vruću kremu dodaje se snijeg od bjelanjaka. Ja sam za tu svrhu jednostavno skuhala nougat puding i u vrućeg umiješala snijeg od bjelanjaka te sve skupa ohladila. Na kraju sam dodala izmiksani Dolcela šlag hit. Sve skupa dalo je pjenastu teksturu ovoj slastici, što je glavna odlika moussea. Poslužite ga u čašama, a možete dodati i red mrvljenih keksa. Ovaj mousse dao bi se i nadograditi – iskoristiti kao krema za tortu. 


-za 4 osobe-
1 vrećica Dolcela nougat premium puding
1 vrećica Dolcela šlag hit
50 g šećera
1 bjelanjak
500 ml mlijeka + 125 ml mlijeka
Dolcela nougat premium puding pomiješajte sa 50 g šećera. Od 500 ml mlijeka oduzmite 5 žlica i dodajte mješavini pudinga i šećera. Umutite pjenjačom. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, dodajte mješavinu pudinga, mlijeka i šećera i kuhajte 2 minute, stalno miješajući pjenjačom, dok ne zgusne.
Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg. Kuhačom umiješajte u vrući puding i pustite da se ohladi.
Dolcela šlag hit izmiksajte sa 125 ml mlijeka i kuhačom umiješajte u prethodno napravljenu i ohlađenu smjesu. Servirajte u čašama.

2 komentari: