KitchenAid u Klubu Gastronomada


Prije nekoliko dana družili smo se na predstavljanju KitchenAid noviteta u prekrasnom ambijentu Kluba Gastronomada.
Kako nam je bilo? Genijalno. Vjerujem da većina vas zna za KitchenAid brand. Kroz duge godine otkad se proizvodi, osnova je ostala ista: KitchenAid proizvodi izuzetno su visoke kvalitete i uporabljivosti. Imaju zaista raznoliki asortiman.


Osim predstavljanja novih mašina i nastavaka za postojeće, uživali smo u nekoliko vrsta slastica koje je za nas pripremao majstor chocolatier Admir Karalić. Mateja-M's bakery, Anja-Sweetheart's Sweets, Tihana-Just cake the cupcake, Andrea-Voće i povrće i ja pozorno smo pratile izradu kolača i upijale njegove savjete.Bila je ovo izvrsna prilika da iz prve ruke naučimo nešto od majstora. Tako sam "pokupila" novi recept za izradu pirea od bobičastog voća: 90 % voća i 10 % šećera. Ono što mi se posebno svidjelo u ovim desertima je što niti jedan nije bio presladak. Vidjele smo i malo drukčiji način izrade ganachea: nakon standardnog dijela sa stavljanjem komadića čokolade u vrelo vrhnje, gospodin Karalić je smjesu miksao štapnim mikserom, zatim dodao maslac pa opet izmiksao štapnim mikserom da se riješi zraka. Idealno bi bilo da ganache ima oko 30 C kada se u njega stavi maslac (da nije prevruć, kako se masnoća ne bi odvojila).


Hvala i Nataši te KitchenAidu na pozivu, zaista smo guštali! Hvala i cijeloj ekipi iz Gatsronomada na gostoprimstvu i što su nas tako fino nahranili i napojili :)

2 komentari:

  1. Ganache trik svakako vrijedi probati, hvala što si ga podijelila s nama

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo, KitchenAid <3 In tele lepe sladice! Jaz bi tuuudiii :D

    OdgovoriIzbriši