Rolada s Lino ladom kokos


Kokos u kolačima jedan mi je od dražih sastojaka, jednako prikladan za ljetne slastice i za hladnije vrijeme, posebice u ovakvim kombinacijama s čokoladom. Ova rolada garantirani je hit.
Biskvit za rolade treba biti izuzetno spužvast, prozračan i lagan. Ali najbolji dio ovog kolača je krema, napravljena s fantastičnom Lino ladom kokos i Dolcela pudingom od kokosa.

Biskvit

Krema
1. Mlijeko zakuhajte sa šećerom. Manji dio mlijeka odvojite i u njemu razmutite puding. Smjesu dodajte vrelom mlijeko i kuhajte dok ne zgusne. U toplo umiješajte maslac. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi. U ohlađeno umiksajte Lino ladu od kokosa.
2. Pećnicu ugrijte na 180C.
3. Za biskvit, žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte im prosijani kakao i brašno. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa umiješajte u smjesu žumanjaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite u veliki pleh od pećnice, kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite 25 min.
4. Vruću roladu zarolajte, počevši od kraćeg kraja, zajedno s papirom za pečenje i ostavite neka se zarolana ohladi. Zatim odrolajte, ravnomjerno premažite kremom i zarolajte natrag. Možete ju preliti čokoladnom glazurom.
5. Neka odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja.

1 komentari: