My messy kitchen planer recepata i kokos kuglice


Dobar dan! Želim vam predstaviti jedan krasan i unikatan proizvod: planer recepata kojeg su osmislile dvije Martine pod zajedničkim imenom Book2go by m&m. Osim planera za recepte, na njihovim stranicama možete pronaći i planere me & my baby, wedding planner i my bullet journal.
Radi se o dvije Karlovčanke pa je time moje oduševljenje bilo još veće kad sam saznala za njih, jer sam i ja cura iz Karlovca 😄
Priča je to o dvije kreativke koje su se hrabro upustile u posao kojeg vole i koji ih ispunjava. Dok su mnogi oko njih sumnjali i negodovali, one nisu slušale već su radile, a rezultat su prekrasni i unikatni proizvodi, kao i uspjeh. Jeste li vi, kao ja, jedni od onih koji svoje recepte zapisuju u bilježnice? Kada radim kolač, lakše mi je imati bilježnicu pred sobom ili negdje sa strane, nego prstom stalno prelaziti po mobitelu/tabletu/laptopu.


Moja bilježnica recepata..pa, liči na ništa, da vam iskreno kažem, "našvrakana" je i neorganizirana i ne služi samo receptima. To je isti notes u kojemu sam planirala svoje vjenčanje (da sam tada barem znala za book2go by m&m i n jihov wedding planner), u kojeg zapisujem obaveze, rasporede, a sve je poprilično neorganizirano. Kada sam vidjela ovaj notes i našla se s Martinom, jedna od prvih stvari koju sam pomislila je kako ovdje idu samo najdraži i provjereni recepti i kako moram paziti na rukopis, dok mi je Martina rekla: "I obavezno sve piši istom penkalom!" 😃 Ovakav planer ne postoji na našem tržištu, zbilja je poseban i jako sadržajan. U nastavku ili na youtube kanalu možete pogledati kratki video u kojemu sam ga malo predstavila, ali nabrojat ću ovdje samo neke karakteristike: osim vizualno predivnih stranica za recepte dobijete i "džepove" u koje možete spremati listiće s receptima, na kraju se nalazi poseban odjeljak za planiranje blagdanskih menija, dobijete i nacrtane recepte, grafički prikazane savjete (tips and tricks) i još mnogo toga.


A sad na recept. Radi se o kokos kuglicama s Lino ladom kokos.


Radila sam ih za blagdane pa onda još jednom, jako su nam fine. Inače, godinama sam ih radila po onom starom receptu s mlijekom u prahu. Na kraju sam od toga odustala jer nisu mogle dugo stajati (obično sam ih radila za blagdane), s obzirom da bi stajanjem poprimile kiselkast okus (zbog mlijeka u prahu?). Nisam sigurna. Zatim sam ih jednom / dvaput radila u varijanti s kuhanom kremom od mlijeka i bile su fine, ali sam i od toga odustala jer je smjesa dosta mekana pa mi se nije dalo gnjecaviti s time. Onda ih nisam radila nekoliko blagdana zaredom, da bi nedavno otkrila ovu varijantu, meni osobno do sada uvjerljivo najbolju. Recept je kombinacija dvaju recepata: ovog s bloga Mystic Cakes i ovog. Ja sam nešto sitno promijenila u mjerama da bih dobila smjesu gustoće koja mi odgovara, koja se lakše oblikuje i nije presuha. I, naravno, našao se u My messy kitchen planeru jer će biti ponavljan sigurno svake blagdane, a i češće.


  • 80 g lješnjaka
  • 150 g mljevenih keksa
  • 240 g Lino lade kokos
  • 4 žlice mlijeka
  • Dolcela kokosovo brašno za valjanje
Lješnjake popržite na suhoj tavi, kad se ohlade ogulite i sameljite. Kekse sameljite (ja kupim već mljevene u Plodinama, inače su to petit keksi), pomiješajte s lješnjacima i dodajte mlijeko i Lino ladu kokos. Sve dobro izmješajte u kompaktnu smjesu. 
Uzimajte po žličicu smjese, oblikujte u kuglice i uvaljajte svaku u kokos. Kuglice čuvajte na hladnom.

Book2go by m&m Facebook
Book2go by m&m Instagram

0 komentari:

Objavi komentar