Lava cake


Ne znam kako kod vas, ali kod nas još uvijek ništa od proljeća. Gledam po instagramu, trgovinama i katalozima uskrsne ukrase, ali još uvijek ne kupujem niti radim išta od toga jer uopće nemam osjećaj da stiže proljeće. Računajte da će se na blogu svakako naći barem jedan uskrsni recept, a do tada donosim nešto prikladnije trenutnom vremenu. Lava kolač, nema toga tko ga ne bi volio.


Zapravo je jednostavan za izradu, eventualni problemi mogu biti u duljini pečenja jer je potrebno pogoditi točno vrijeme na određenoj temperaturi kako bi kolač izvana bio pečen, a sredina ostala tekuća. Možda zvuči „klišejasto“, ali dosta toga ovisi o pećnici, jer ne peče svaka isto. Za moju pećnicu je optimalna duljina pečenja 10 minuta na 200 C. Možete i pojačati temperaturu na 250, u tom slučaju ga pecite 6 minuta.

Lava kolač uvijek poslužim sa šlagom, često i voćem kojeg sam ovaj put preskočila, ali vama preporučam jagode i maline.

U nastavku ili na youtube kanalu možete pogledati i video recept pripreme ovog kolača:-za 6 osoba-

Još je potrebno:

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Čokoladu i maslac otopite na najslabijoj vatri. Pustite da se malo prohladi pa umiksajte u smjesu. Na kraju umiksajte maslac.
Kalupiće namastite i pospite kakaom (ili brašnom). Izlijte smjesu i pecite 10 min na 200C.  Nožem prijeđite rubove kalupića i istresite kolačić na tanjur.
Posipajte šećerom u prahu i poslužite uz žlicu šlaga, može i voće.

0 komentari:

Objavi komentar