Tiramisu torta s jagodama


Prvotna ideja bila je napraviti tiramisu s jagodama, ali negdje putem na pola procesa ja sam to modificirala. Na kraju je nastala još ljepša i dekorativnija torta, idealna za proljetno-ljetne dane i sezonske jagode.
Ako i ne volite kavu u kolačima, ovo je recept za vas. Znam da je kava jedno od glavnih obilježja tiramisua, ali u ovom receptu je nema jer mi se ne sviđa s jagodama. Ova krema je odlična krema za tiramisu i jako lijepo se drži i reže jer za nju koristim želatinu.


1. Stranice kalupa za torte (s obručem) promjera 26 cm obložite piškotama tako da jednu stranu svake piškote umočite u mlijeko pomiješano s rumom (stranu okrenutu prema unutra, koja će biti ''naslonjena'' na kremu). Dno kalupa također obložite piškotama kojima ste obje strane umočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote prerežite i ''iskrojite'' da pašu unutar kalupa.
2. Napravite tiramisu kremu: žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom i kuhajte nekoliko minuta na pari miješajući, dok smjesa malo ne zgusne i tek toliko da se jaja termički obrade. Mascarpone razradite mikserom pa umiksajte žumanjke. Dolcela šlag 5+ vrhnje izmiksajte u mekani šlag i umiksajte u smjesu. Na kraju pripremite želatinu po uputi s vrećice i umiješajte u smjesu.
3. Polovicom smjese premažite piškote koje ste složili na dno kalupa.  Na kremu složite jagode narezane na tanke ploške. Na jagode složite drugi red piškota također umočenih u mlijeko s rumom. Na to ide ostatak kreme (manji dio kreme možete ostaviti za ukrašavanje). Na to po vrhu složite jagode narezane na ploške. 
4. Pripremite crveni preljev za torte po uputi s vrećice i prelijte ga po jagodama. Ostavite tortu u hladnjaku nekoliko sati prije rezanja.

0 komentari:

Objavi komentar