Slastičarnica Nannini u Sieni


Slastičarnica Nannini jedna je od najpoznatijih talijanskih mjesta na koja možete doći potražiti slatko i espresso, a mi smo isprobali kolače iz one iz srca Toskane, u Sieni.

Nannini je slastičarnica duge obiteljske tradicije i svaki dan kad bih prolazila pored ove slastičarnice primjećivala sam da je puna, osobito u vrijeme neposredno nakon ručka. Mi smo isprobali nekoliko slatkiša. Moj generalni dojam je da je u prosjeku sve zaista fino (talijanski espresso je uvijek van svake konkurencije), ali nije to nikakav showstopper, ništa wow. U Francuskoj su me razmazili slastičarnicama i slatkim pekarama na svakom koraku i najfinijim kolačima iz prosječnog diskonta pa od onda imam veća očekivanja za ostale slastičarne :)Moj savjet: probati puslice (raznih vrsta, i oblika, Talijani ih jako vole), panforte (specifičan i fantastičan kolač od suhog voća) i krafne / fritule (rade zaista izvrsne krafne).Mi smo isprobali kolač od pate a choux tijesta (za eklere, princes krafne) i jako finu kremu u dvije verzije: nougat i chantily). Također, kolač od kave i čokolade je bio odličan, tanki i nježni, sočni biskvit i krema koja nije preslatka, što ja volim.

Inače, jedan od sinova Nannini koji trenutno vodi obiteljski biznis je bivši fozač formule 1, a kćer Gianna Nannini rock zvijezda :)

Ako se nađete u prilici, nemojte zaobići ovu slastičarnicu.

6 komentari:

 1. Koja divota, mislim da se tesko ovdje odluciti :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Uh, stvarno bih se teško odlučila što prvo probati

  OdgovoriIzbriši
 3. Sve divno izgleda, stvarno je tesko izabrati, volim fotkice sa putovanja, posebno ako su u kadru kolacici iz neke fine poslasticarnice, zapamticu i ime za slucaj da me put nekada tamo nanese.:)))

  OdgovoriIzbriši
 4. svakako preporučam posjetu ako vas put tamo nanese, upravo tako :)

  OdgovoriIzbriši