Panna cotta s umakom od naranče


Imam osjećaj da je ova veljača obilježena jednostavnijim individualnim desertima i, naravno, krafnama i fritulama. U duhu ovog prvog spomenutog (a i prijašnjeg recepta za kojeg sam snimila video), danas sam vam pripremila još jednu takvu slasticu. U tome mi uvelike pomažu ovakvi Dolcela proizvodi na koje se uvijek mogu osloniti, a odlična stvar kod panna cotte je što je ona okusom prilično neutralna pa se odlično stapa s raznim aromama. Zbog toga što je veljača nažalost i vrijeme gripe i viroza, logičan izbor mi je bio napraviti neki citrusni umak. Panna cotta odlično ide s osvježavajućim voćnim umacima, tako da je ovo pun pogodak.

Uživajte!

  • 1 pakiranje Dolcela Panna Cotta
  • 2-3 naranče
  • 400 ml mljeka
  • 1 žlica (smeđeg) šećera
  • 1 Dolcela vanilin šećer
  • (po želji 1 žlica maslaca)

1. Dolcela Panna Cottu pomiješajte s malo mlijeka – umutite pjenjačom. Ostatak mlijeka zakuhajte pa dodajte razmućeni prašak za panna cottu. Kuhajte minutu-dvije miješajući pjenjačom pa ukklonite s vatre.
2. Kalupiće namočite i izlijte panna cottu u njih. Pustite da se potpuno ohladi i stegne. Ja sam ostavila preko noći. Sutradan sam nožićem prošla po rubovima kalupića i izvrnula panna cottu na tanjur.
3. Za umak, ocijedite naranče. Pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom i kuhajte dok ne dobijete sirup. (Kada ga uklonite sa štednjaka, možete dodati žlicu maslaca, a ovaj korak možete i preskočti). Pustite da se malo prohladi pa prelijte po panna cotti. Možete poslužiti uz krišku naranče.

0 komentari:

Objavi komentar