Semifreddo s jagodama i keksimaOd posljednjeg posta do današnjeg promijenilo se čitavo godišnje doma. Debelo smo zakoračili u ljeto pa vam danas donosim jedan jednostavan i osvježavajuć recept.


Semifreddo je naziv za "polusmrznuti" desert. U principu je to kategorija sladoleda, u raznim varijantama, a osnovni sastojci obično su jaja i slatko vrhnje. S kombinacijama okusa i dodatcima se možete poigrati, ja volim da mi je osnovna smjesa od vanilije pa joj dodajem okuse po želji. Koristila sam novi Dolcela proizvod - mousse vanilija kao osnovnu kremu kojoj sam dodala jagode i petit kekse. Možete dodati voće po želji, čokoladne kekse, komadiće čokolade, karamel umak...
Nove Dolcela proizvode, uključujući i ovaj, možete osvojiti u darivanju koje ću uskoro organizirati na Instagramu pa se pratimo i tamo 😊


  • 1 kutija Dolcela mousse okus vanilija
  • 350 ml mlijeka
  • 100  g jagoda
  • 100 g keksa s maslacem
Prašak za kremu od vanilije umiksajte u 350 ml hladnog mlijeka.
Jagode operite i narežite na kriške. Umiješajte u kremu.
Kekse valjkom istucite tako da nisu skroz mljeveni, već da ostanu u manjim komadićima. Umiješajte ih u kremu, a 2 žlice keksa ostavite sa strane.
Pripremite silikonski kalup ili obični kalup za kruh - obložite ga ljepljivom folijom. Po dnu posipajte one 2 žlice keksa koje ste sačuvali. Na to ravnomjerno razmažite smjesu. Ostavite u zamrzivaču - najbolje preko noći.
Sutradan izvadite iz kalupa, odmotajte foliju i stavite na pladanj za posluživanje. Dodatno ukrasite šlagom i jagodama.

0 komentari:

Objavi komentar