Sandrini brzi kroasani


Ja vam uvijek tvrdim, tko nije probao kroasane u Francuskoj, ne zna što su kroasani. I stojim ja vječno iza te rečenice. Pogotovo oni bretonski, u francuskoj Bretanji. Zato jer tamo imaju najbolji (slani) maslac na svijetu.

Takve je kroasane gotovo nemoguće rekreirati ovdje kod kuće. Ovi kroasani nisu TI kroasani, ali su zato fantastični kroasani koji se brzo naprave (znam, znam, kažu da je kroasane nemoguće brzo napraviti, ali Sandra je dokazala suprotno) i još brže pojedu, naravno. Moja mama je komentirala da joj je ovo najukusnije tijesto koje je jela. To su kroasani koji uvijek uspiju, a i ako se ne razlistaju dovoljno, kako Sandra kaže, vi jednostavno recite da ste napravili kiflice :D U svakom slučaju ovo je izuzetno ukusno, recept je zabavan i jednostavan i zaista ga preporučam!
Kroasane nikada nisam radila kod kuće (a nakon što sam probala one francuske, potpuno sam odustala od pokušaja domaće izrade), ali neki dan mi se tako mijesilo neko tijesto. Obožavam raditi s tijestom. Neki dan sam na gastro.hr vidjela radionicu u kojoj je Sandra sudjelovala i na kojoj je pripremala ove kroasančiće. Brzo se rade, rekoh, idem ja to isprobati. Polovicu sam napravila slanima: napunila sam ih kockicom tvrdog sira i odozgo premazala umućenim jajetom te posipala francuskim cvijetom soli, a polovica je slatka: punjeni su kockicom tamne čokolade i odozgo sam ih naknadno posipala šećerom u prahu.  Recept pogledajte ovdje. Ovo su zaista kroasani za svaku preporuku i požurite do hladnjaka i bacite se na miješenje, nema puno posla, a rezultat je odličan!

4 komentari: