Torta od Lino lade i mascarponea


Fina, kremasta torta bez pečenja :)
Ovo je jedan od onih kolača koji se brzo pripremaju i još brže pojedu. Za podlogu u ovakvim kolačima uvijek koristim Dolceline mljevene kekse, a sastojci kreme istaknuti su već u naslovu posta :) Kao šlag na kraju ne dolazi šlag, već čokoladni ganache. Ovakvi kremasti kolači zapravo nude bezbroj kombinacija kojima se možete zabavljati. Ukoliko želite čvršću kremu, svakako preporučam da koristite želatinu (na slici je torta rađena bez iste, a kasnije sam ponovila sa želatinom i krema se definitivno bolje drži, stoga ću vam u receptu napisati mjere sa želatinom). Osim što učvršćuje kremu, želatina joj da je i pjenastu konzistenciju, poput parfea.

Podloga:
Krema:
Ganache:
 • 150 g tamne čokolade
 • 150 ml Dolcela vrhnja za šlag
1. Mljevene kekse pomiješajte s kakaom i otopljenim maslacem pa utisnite u okrugli kalup promjera 24 ili 26 cm.
2. Vrhnje izmiksajte u šlag, a želatinu pripremite po uputama s vrećice. Mascarpone izmiksajte sa šećerom. Polovicu od ukupne količine šlaga dodajte mascarponeu i na kraju umiksajte pripremljenu (nabubrelu) želatinu. Ostatak šlaga izmiksajte s Lino ladom i dodajte drugu pripremljenu želatinu.
3. Na podlogu ravnomjerno namažite bijelu kremu, preko nje kremu s Lino ladom. Ostavite tortu nekoliko sati u hladnjaku.
4. Ganache pripremite tako što ćete čokoladu otopiti u uzavrelom vrhnju i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim preliti po površini torte. Ostavite da se ohladi.


6 komentari:

 1. Ah , pa kako ovo ne bi bilo dobro..nutela i maskarpone ..samo da zagrizeš i da se dok se topi u ustima i ti istopiš :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Predivna je... Jako mi se dopada. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Lijepo izgleda! Malo me torta podsjetila na neku varijantu nekad poznatih Rigo Janci kocka, i ona se sastoji od razlicitih slojeva..

  OdgovoriIzbriši
 4. Kako umješate želatinu u hladnu kremu?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pripremiti ju po uputi s vrecice (kad nabubri, otopiti na vatri) i direktno umiksati u hladnu kremu.

   Izbriši
 5. Pripremiti ju po uputi s vrecice, kad nabubri otopiti na vatri i direktno umiksati u hladnu kremu.

  OdgovoriIzbriši