Cupcakes s bundevom


Za današnji recept isprobala sam novi proizvod iz Dolcele i usput cupcakese ukrasila za Halloween. Ovo je samo jedna od ideja koje možete staviti na kremu. Možete se poigrati i fondantom (za ovakve brze detalje možete iskoristiti Dolcela fondant koji je također novi proizvod, isprobala sam ga u prethodnom postu i zbilja ga mogu preporučiti), od kojeg možete izraditi bundeve ili neki drugi prikladan oblik.


Ako nemate olovku s jestivom bojom kojom ćete crtati po puslicama, to možete učiniti rastopljenom čokoladom u koju umočite čačkalicu pa nacrtate oči i usta.
Muffini i krema rađeni su po Dolcelinom receptu u sklopu novog proizvoda (upute na kutiji), samo što sam kuhanoj kremi dodala 200 g izmiksanog maslaca. Za duhiće će vam trebati sljedeće:

  • 1 bjelanjak
  • 55 g šećera
  • prstohvat soli
  • tamna čokolada

Bjelanjak izmiksajte s prstohvatom soli. Kad smjesa postane čvrsta, postepeno umiksajte šećer. Pjena treba biti gusta, čvrsta i sjajna. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanja kojoj ste odrezali vrh ili stavili okrugli nastavak. Istisnite na pleh obložen papirom za pečenje u obliku krugova ili hrpica (ovisno kakav oblik duhova želite). Sušite na 100 C oko sat vremena.
Tamnu čokoladu rastopite na pari pa umočite čačkalicu i nacrtajte oči i usta.

0 komentari:

Objavi komentar