Dolcela medenjaci


Ako uživate u izradi medenjaka, Dolcela ima savršen proizvod za vas 😊
Postoje brojni recepti za gingerbread kekse i naše varijante medenjaka, a ukoliko ih želite ispeći i ukrašavati icingom, potrebno je paziti na sastojke kako bi tijesto nakon pečenja zadržalo svoj oblik. Često se zna dogoditi da se tijesto napuhne pri pečenju, a površina mu ne ostane ravna. Također je potrebno pažljivo odabrati recept za icing, odnosno glazuru. Ona treba biti čiste bijele boje, a možete ju bojati i jestivim bojama. Rjeđa glazura koristi se za bojanje cijele površine keksa, a malo gušća za iscrtavanje ukrasa i oblika po keksima. Meni je uvijek draža gušća varijanta koju mogu razvući čačkalicom po površini keksa, a istovremeno mogu s njom iscrtavati oblike.


Dolcela gingerbread mješavina za kekse idealna je ako želite ispeći ukrasne keksiće, kućicu od medenjaka, ili adventski vijenac. Dakle, keksi će biti jednako ukusni za jelo kao i oku ugodni.


Ja sam jako zadovoljna ovim proizvodom jer cijeli proces izrade i ukrašavanja ovakvih keksa pojednostavnjuje i, rekla bih, garantira uspjeh. Površina tijesta je ravna nakon pečenja i tijesto zadržava svoj oblik, a osim toga jako je mirisno (sadrži cimet, đumbir, muškatni oraščić) i cijela kuća miriše nakon pečenja. Glazura je prekrasna, sniježno bijela i idealne konzistencije, a keksi su jako fini, prhki i ne gube svoj oblik nakon pečenja. Savjetujem vam da tijesto razvaljate između dva papira za pečenje ili dva komada vrećica za zamrzavanje jer tako nećete morati dodavati brašno za valjanje. Dodatkom brašna riskirate da se tijesto napuhne pri prečenju i izgubi svoj oblik. Svi su sastojci u ovoj mješavini pažljivo odmjereni.


Ono što je još najbolje od svega - s unutarnje strane kutije imate šablonu za izradu kućice od medenjaka, kao i šablonu za izrezivanje gingerbread man-a. Kad je već tako, ja sam se napokon ove godine odvažila na izradu kućice od medenjaka, koja će krasiti naš stol s ostalim kolačima. Nisam morala tražiti šablone niti printati, sve sam izrezala s unutarnje strane kutije ovog proizvoda, a i royal icing je uključen u kutiju, kao što sam ranije napisala.


Za kućicu tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra kako biste ju lakše lijepili. Icing pustite da se doooobro osuši, pogotovo prije nego dodajete krov (nekoliko sati ili preko noći). Zapravo je dobro spajati dvije po dvije plohe (''Rome wasn't built in a day'') i pustiti da se suše prije dodavanja ostalih dijelova. Ja ju nisam htjela ukrašavati šarenim bojama i bombonima jer sam željela da bude samo bijela, "sniježna", a vi to možete učiniti, ovaj dio posebno će oduševiti djecu. Možete izrezati i druge oblike keksa pa napraviti borove, keks-podlogu za kućicu, cijelo selo. 😀U nastavku ili na mom youtube kanalu možete pogledati i video izrade adventskog vijenca i ukrasnih keksa, a možete se i pretplatiti, ako želite. 😊0 komentari:

Objavi komentar