Philips recept: Pesto od bosiljka


Danas vam donosim jedan post u suradnji s Philipsom i jednu korisnu recenziju proizvoda.
Dobila sam priliku raditi sa Philipsovim štapnim mikserom i isprobala ga u svojoj kuhinji. Čim sam vidjela što se sve dobije uz mikser, znala sam da želim napraviti pesto. Domaći pesto zaista je ukusno zadovoljstvo i upravo idealna ljetna hrana. Ja ga pomiješam s kuhanom tjesteninom i eto nam brzog ručka ili večere.
Osim na ovaj način, pestom možete marinirati meso prije pečenja, ili ga dodati u salatu, a ja ga ponekad namažem na prepečeni kruh (bruschette), što je posebno prigodno ako vam dolaze gosti. Možete ga koristiti kao namaz za sendvič, ili staviti na pizzu. Postoji mnogo varijanti pesto umaka. Ovaj put sam se držala klasike: bosiljak, orasi, ribani parmezan. Obavezan sastojak bio i i češnjak, ali ovaj put sam ga preskočila. Što vam je još potrebno za pesto? Dobra sjeckalica = kvalitetna oštrica. Što me dovodi do Philipsa. Ovaj post je moje iskreno mišljenje.


Ovih dana igram se u kuhinji sa Philips Avance Collection štapnim mikserom, s kojim dobijete nekoliko praktičnih nastavaka, a onaj koji me posebno oduševio je sjeckalica.


Kroz godine sam znala imati svakojakih miksera i došla do zaključka da je definitivno jedno od najboljih ulaganja u jak i kvalitetan mikser. Isprobala sam ih nekoliko i drugih brandova, a ovaj je među favoritima. Sa "traljavim" mikserima i slabim sjeckalicama jednostavno nećete uspjeti usitniti tvrđe sastojke i dobiti potrebnu konzistenciju, samo ćete zaprskati sve uokolo. Koliko sam puta radila pesto umake u svom jeftinom multipraktiku i svaki put orašasti plodovi ostali su u grudicama. Takvo je moje iskustvo. Stoga vam treba nešto jače, a ovaj štapni itekako funckionira. Dizajn je praktičan za sastavljanje i jednostavan, a uz mikser sam dobila nastavak metlicu za miksanje, mjernu posudicu od 1200 ml i multipraktik nastavak. Snaga miksera je 800 W, što je, zaključujete, poprilično snažno. Philips Avance Collection štapni mikser sastavlja se i rastavlja pritiskom na samo jedan gumb.


Upravljanje brzinom je jako jednostavno: jačinom pritiska na gumb štapnog miksera regulirate brzinu tj. jačinu miksanja. Oštrica je izuzetno čvrsta i pri miksanju sastojci ne prskaju uokolo. Preporučena prodajna cijena ovog seta je 619 kn, pretpostavljam da ona može varirati od trgovine do trgovine. Sve u svemu, nisam pronašla ništa sporno i ništa što mi se ne bi sviđalo kod ovog miksera i njegovih nastavaka. Ono što je meni najvažnije je da je mikser dovoljno snažan i jednostavan za sastavljanje. Stoga vam ga preporučam, ukoliko ste u potrazi za ovakvim kućanskim aparatom :) Više detalja možete potražiti na ovom linku.

Da se vratimo na pesto:

  • 2 šake svježeg bosiljka
  • 100 g oraha
  • 50 g ribanog parmezana
  • po želji 1/2 režnja češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu
Sve sastojke ispasirajte u sjeckalici dok ne dobijete potpuno glatku smjesu.

0 komentari:

Objavi komentar