Fritule


S dolaskom veljače evo nam i fritula i krafni. Danas vam napokon donosim recept za fritule lijepog, okruglog oblika.
Naime, svaki put kad bih radila fritule, mučila sam se s dobivanjem ovog okruglastog oblika i nisu mi se dovoljno napuhnule i bile dovoljno prozračne. Sva tajna je u omjeru sastojaka, a ovo su one brzinske s jogurtom za koje sam recept uzela od susjede :) Smjesa je idealne konzistencije i s voim receptom ne možete pogriješiti, dobit ćete lijepe fritule. Savjetujem da sve važete u gram, tako sam vam i pripremila recept. Meni pomaže digitalna vaga i s ovim receptom definitivno nisam fulala :)1. U zdjeli jaja umutite pjenjačom pa dodajte jogurt, šećer, vanilin šećer, limunovu koricu i rum. Umutite pjenjačom.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i umutite u smjesu. Trebate dobiti glatku smjesu bez grudica. Zdjelu poklopite tanjurom i ostavite da odmara 15 minuta.
3. U dubljnoj posudi ugrijte ulje. Najjednostavnije ćete provjeriti je li se zagrijalo na dovoljnu temperaturu ako u njega ubacite maleni komadić smjese, ili stavite dršku kuhače oko koje se trebaju stvarati mjehurići.
4. Kad se ulje dovoljno zagrijalo, uzmite dvije žličice i umočite ih u vrelo ulje. Zatim jednom žličicom zagrabite smjesu (napunite cijelu žličicu), a drugom ju skinite sa žličice u vrelo ulje. Ako želite veće fritule, koristite jušnu žlicu (ja koristim desertnu žličicu).
5. Pržite ih s obje strane do zlatne boje, zatim izvadite na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja. Na kraju ih posipajte šećerom u prahu i poslužite.


0 komentari:

Objavi komentar