Toffee kolač (bez pečenja)Danas jedan recept za koji ne trebate paliti pećnicu (takvi su mi najdraži). S obzirom da sam dobila na probu novi Dolcela Premium puding Toffee, htjela sam ga iskoristiti u ovakvom kolaču. Mogu vam odmah reći da je puding fenomenalan jer ima okus karamele, a ovaj kolač je odličan spoj upravo toga, petit keksa i šlaga.
Nedavno smo završili i darivanje na Instagramu gdje su neki osvojili Dolcela proizvode pa evo jedne ideje kako isprobati neke od njih 😊Podloga:
  • 10-12 petit beurre keksa
  • mlijeko pomiješano s 2 žlice ruma
Krema:
Gornji sloj:

1. Kekse namočite u mlijeko pomiješano s rumom i složite u četvrtasti pleh (otprilike 20 x 30 cm).
2. Za kremu, prašak za puding pomiješajte s Gussnelom, 4 žlice šećera i malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, umiješajte smjesu pudinga i kuhajte nekoliko minuta miješajući pjenjačom dok ne zgusne. Uklonite s vatre, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksajte mascarpone i šećer u prahu. Vrhnje za šlag izmiksajte pa umiješajte u kremu. Na kraju umiksajte prah instant želatine.
3. Kremu ravnomjerno rapsoredite po keksima. Na vrh nanesite šlag (izmiksajte 250 ml vrhnja za šlag). Ostavite u hladnjaku preko noći.
4. Sutradan posipajte kakaom u prahu, narežite na kocke i poslužite.


1 komentari: